perjantai 16. marraskuuta 2012

NUORI2013 -tapahtuman valmistelut opiskelijan kokemana


Kuin vuoristorata

Tulisipa jo tammikuu, opiskelijatiimin osalta olisi kaksi juttua jo rauhoittunut ja voisi keskittää uuden vuoden energiansa NUORI2013 -tapahtumaan. Olen HUMAKin opiskelijatiimiläisenä saanut kutsun tulla mukaan tapahtuman viestintätiimiin ja olen todella innoissani tapahtumasta ja siihen liittyvästä työstä. Tietysti opinnollistaminenkin on hyvä motivaatio, mutta ennen kaikkea haluan kokea, tehdä ja nähdä sen, mitä tällaisen ison tapahtuman takana on. Mitä kaikkea pitää ottaa huomioon, keihin pitää olla yhteydessä, miten ottaa yhteyttä eri paikkoihin ja miten saada ihmiset riittämään sinne mihin tarvitaan tapahtuman aikana.

Tuntuu, kuin olisin menossa ensimmäistä kertaa huvipuistoon: ilmassa hieman kutkuttavaa jännitystä, iloa, intoa ja ties mitä vuoristoratoja edessäpäin.

Otan kuitenkin huomioon, ettei kaikki mene aina kuin ajattelee, siksi lähden mukaan myös pienellä terveellä pelolla.

Tuliko vielä selville, että olen todella iloinen tulevasta, jo alkaneesta, jutusta. 

”Tuntuu, kuin olisin menossa ensimmäistä kertaa huvipuistoon: ilmassa hieman kutkuttavaa jännitystä, iloa, intoa ja ties mitä vuoristoratoja edessäpäin. Ja tämä kaikki on mahdollista kokea Nuori2013-tapahtuman viestintätiimiläisenä.
 Nadja Mäkelä, toisen vuoden yhteisöpedagogi (AMK) –opiskelijatiimiläinen Jyväskylästä. 


Nuorelta nuorelle

En oikein tiedä, mistä minun pitäisi aloittaa. Pääseminen osalliseksi NUORI2013-tapahtuman järjestämisestä on ainutlaatuinen tilaisuus, joka tarjoaa mahdollisuuden päästä näkemään, mitä tapahtuman kulisseissa todellisuudessa tapahtuu. Kaikkea ei rakenneta yhdessä päivässä, eikä edes kahdessa. Ajatukset tulevasta ovat hieman kauhunsekaiset, tehtävää tulee varmasti olemaan paljon. Samalla kuitenkin uskon, toivon ja tiedän, että tapahtuman toteuttaminen osana viestintätiimiä on hieno tilaisuus päästä kehittämään ammatillista osaamistani tulevaisuutta ajatellen. Verta, hikeä ja kyyneleitä on luultavasti luvassa, mutta siitä huolimatta odotan innolla, mielenkiinnolla ja positiivisella jännityksellä, että pääsemme kunnolla vauhtiin tapahtuman suunnittelussa ja näemme kovan työn tuloksen. Ahkeruus palkitaan, niinhän sitä sanotaan.


Innokkaat viestintätiimiläiset valmiina haasteisiin. HUMAKin Äänekosken kampuksen Carita Hänninen (vas), Oona Laiho, Nadja Mäkelä, Minna Kupiainen, Sonja Ahtiainen, Jyväskylän kampuksen opintosihteeri Marja Mihari ja Äänekosken opintosihteeri Anu Tukia ensimmäisessä suunnittelukokouksessa. ”Tavoitteenamme on jokaisen tiimiläisen tehdä 10 opintopisteen edestä erilaisia tapahtumaviestintään ja -markkinointiin liittyviä töitä. Luvassa siis verta, hikeä ja kyyneleitä”, pohtii yhteisöpedagogi(AMK)-opiskelija Oona Laiho.

Oona Laiho, kolmannen vuoden yhteisöpedagogiopiskelija Äänekosken kampukselta



Nuori2013-tapahtuman kulisseissa

Maanantaina 19.11 tapasimme Allianssin koulutussuunnittelijan Seija Majasen. HUMAK ja Allianssi ovat tehneet yhteistyösopimuksen Nuori2013-tapahtumaan, ja tässä vaiheessa minä sekä lukuisat opiskelijatoverimme astumme mukaan kuvaan. Tehtävänämme on vastata tapahtuman aikaisesta sisäisestä ja ulkoisesta viestinnästä. Näin tämän vuoden puolella pidämme huolen siitä, että Nuori2013-tapahtumaa markkinoidaan sen ainutlaatuisuudelle sopivalla tavalla. Olen hiukan kahden vaiheilla: haukkasimmekohan nyt liian ison palan kakkua vai tuleeko tämä onnistumaan meiltä?

Mahdollisuus on kaiken kaikkiaan ainutlaatuinen ja ehdottomasti kokemisen arvoinen. Olen opiskellut nuorisotyötä vuodesta 2007 lähtien, eli viisi vuotta tällä alalla on tullut jo oltua. Mukana olen ollut monessa tapahtumassa, harjoittelupaikassa ja työympäristössä. Siltikin, mitään näin uniikkia tapahtumaa en ole kohdannut. Nuori2013 on erinomainen tilaisuus verkostoitumiseen, ja odotan innolla, minkälaisia mahtavia persoonia tulen tammikuussa tapaamaan. Epäilyksistäni huolimatta, olen kehittynyt paljon oman nuorisotyötaipaleeni varrella, enkä usko että olisin muutama vuosi sitten ollut valmis tällaiseen rupeamaan. Nyt kuitenkin odotan erittäin innolla, että pääsen kunnolla käärimään hihani ja töihin!

Kirjoittaja on HUMAKin opiskelija Carita Hänninen

Mikä NUORI2013? 

Tammikuussa 2013 nuorisoala kohtaa NUORI2013 -tapahtumassa, kun järjestöjen, kuntien, seurakuntien, työpajojen ja nuorisotutkimuksen ammattilaiset kokoontuvat samoille ammattilaispäiville. Tapahtumaan odotetaan 2 000 osallistujaa. NUORI2013 on myös ainutlaatuinen toimialan kohtaamispaikka. Tapahtumaa suojelee tasavallan presidentti Sauli Niinistö.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti